PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

MeraTaks färgsystem

Vi erbjuder våra produkter med beläggning av en rad olika färgsystem. Tillgängligheten varierar mellan olika produkter och plåttjocklekar. Vänligen observera att kulörerna i bilderna nedan endast bör ses som referenser. Färgerna kan se annorlunda ut på olika datorer och enheter. Vid önskemål om kulörpresentation, hör av dig till oss så skickar vi gärna färgprov.


Nordic

Vårt vanligaste färgsystem som kombinerar prestanda och ekonomi optimalt. Framsida: 5-7 µm grundfärg samt 20 µm Polyesterlack. Baksida: 5-10 µm Epoxilack. Glans 30-35.


Rustik

Kraftigt mönstrad yta med balanserad mattering. Framsida: 5 µm grundfärg samt 25 µm. Strukturerad Multi Purpose Resin. Baksida: 5-10 µm Epoxilack.

Rustik är utvecklad för ett förhöjt utseende på takpannor och takplåt, men kan med fördel även användas för väggbeklädnad. Takpannor med Rustik har en balanserad mattering och kraftig struktur.

Rustik levereras i svart 015.


GreenCoat Crown BT

Framsida: 7 µm grundfärg samt 19 µm GreenCoat. Baksida: 10 µm baksideslackering. Glans 40. Med förbättrade egenskaper i tuffare miljöer.

Vi har valt GreenCoat som premiumprodukt för våra takprodukter. Det är en beläggning som har väldig bra egenskaper. SSAB har utomhustestat GreenCoat i kraftigt utsatta miljöer under en 10 årsperiod med mycket bra resultat. Läs mer »


Greencoat MICA BT

Mica Greencoat är en premium produkt med RC5 egenskaper, bättre kulöregenskaper och längre garanti. Den har en vacker texturerad glimrande yta med balanserad glans. MICA-färgerna upplevs annorlunda i olika ljusförhållanden. Man kan säga att de lever med dagen. Glans 5.


Printedlackering/Multilager

(Wood)

Framsida: 5 µm grundfärg, 25 µm baslager, 1-2 µm print samt 10 µm klarlack. Baksida: 5-10 µm Epoxilack.

Wood tillverkas med senast utvecklad produktionsteknik, som endast ett fåtal stålverk i världen kan erbjuda. 

Produkterna är lackerade i ett 4-lager beläggningssystem (printed) med en total tjocklek av 42 μm. (5 μm primer + 25 μm bas lager + 1-2 μm print + 10 μm klarlack.)

Wood levereras som MVP 21.


Mörkröd trästruktur

Vår populära väggplåt MVP 21 med trästruktur i stålkärnan. Den präglade ytan bryter ljuset naturligt med ett snyggt utseende. Kontakta oss för mer information.

Räkna på ditt tak

Läs mer