PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

Estelle falstak

Estelle falstak är ett av våra mest populära plåttak. Förebilden är de handgjorda vackra falstak som pryder många slott och herresäten landet över.

Historiskt sett har detta varit en exklusiv taktyp som kräver skickligt hantverkskunnande och därmed också kostar en hel del. Men med Estelle falstak kommer man väldigt nära förebilden, men till ett mycket rimligare pris. Man får även mindre buett effekt, än de handgjorda falstaken.

Men det finns fler fördelar. Först av allt så är Estelle falstak tillverkat av ett starkare konstruktionsstål, vilket ger ett motståndskraftigare tak som även kan monteras på reglar. Det har ett smart klicklås, dolda försänkta skruvhål och omvikt framkant, vilket ger en väldigt enkel och elegant anslutning till fotplåten. Baksidan är belagd med Soundproof, en kraftig ljudabsorbent, som dämpar ljudet av regn och hagel.

Med sin elegans och sina smarta genomtänkta detaljer är Estelle falstak ett modernt och bra alternativ vid både nybyggnation och renovering.

Estelle falstak kan användas på de flesta byggnader ner till en taklutning av 8 grader och vid ett takfall upp till 8 meter. För närvarande finns det två tillgängliga alternativ till ytbeläggning – Estelle MICA eller Estelle Aluminiumzink.

Räkna på ditt tak

Läs mer

Tjocklek: 0.6 mm

Täckbredd: 480 +/- 3 mm

Profilhöjd: 32 mm

Minsta takfall: 8° (1:7)

Längder: 1.2–8 m

Kondensskydd: ja/nej

Aluminiumzink
0.6
MICA
0.6