Svenska Deutsch
PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

Plåttak som ett hållbart alternativ

Funderar du på att köpa nytt tak? Att använda sig av plåttak ger ditt tak en klassisk och tidlös estetik. Vi på MeraTak använder oss av slitstark takplåt som håller över tid och ger ett resultat med lång livslängd. Takplåten är på många sätt överlägsen exempelvis tegel sett till både pris, hållbarhet, funktion och läggning. Takplåtens lätta vikt och möjlighet till längre regelavstånd gör också att det blir väldigt enkelt att arbeta med, vilket självklart också underlättar takläggningen.

Hos oss på MeraTak kan du få din takplåt för tak i en rad olika färger; valmöjligheterna är enorma och valet helt upp till dig – det är trots allt ditt tak.

 • MTP 21 – MTP 21 är vår i särklass mest populära takplåt. Med sin kraftiga kapillärbrytande rilla och kantvikt är den optimerad för bästa monteringsresultat och funktion.
 • MTP 30 – Denna takplåt är vår “kontinentala” profil och är speciellt utvecklad för centraleuropa. Ett perfekt alternativ för den som vill ha en mer markerad och tydlig profil på sitt tak.
 • MTP 35 – En takplåt med slät profilbotten för det estetiska intrycket. Materialtjocklekar från 0.6 mm borgar för goda montage-egenskaper.
 • MTP 35R – Med rillförstyvningar som förstärker profilbottnarna och en kombination av den svenska 20-profilen och tyska krav på kraftfullhet och styrka är detta ett tak i världsklass.
 • MTP 46 – Vill du ha ett extra starkt och kostnadseffektivt tak för stora ytor, är MTP 46 rätt val för dig.

Användningsområde, funktioner och utseende

Det finns många olika typer av plåttak och vissa skiljer sig markant från varandra när det kommer till användningsområde och framför allt när det kommer till utseende. Vi på MeraTak erbjuder en rad olika lösningar och produkter när det kommer till plåttak, så tveka att inte att höra av dig till oss om du har frågor och/eller behöver rådgivning gällande vilket plåttak som är bäst för just dina behov och din fastighet.

Typerna och användningsområdena är som sagt många och olika när det kommer till plåttak. Det finns allt från plåttak klick, ett klicktak som enkelt går att montera, till plåttak som har en mer tegelliknande profil. Då det är ett plåttak är det enklare att arbeta med än tegel och erbjuder större möjligheter.

Våra klicktak

Klicktak är en taktyp som med hjälp av ett klicksystem döljer skruvarna där man fäster skruven genom att klicka på nästa plåt över. Resultatet blir då ett slätt tak utan synliga skruvar.

Vi på MeraTak erbjuder marknadsledande produkter för klicktak och alla produkter i vårt sortiment är tillverkade i Sverige. Med uppsyn över hela produktionen kan vi säkerställa hög kvalitet och lång hållbarhet på samtliga av våra produkter.

Köpa plåttak – kostnad för plåttak

Plåttak är i regel ett billigare och mer lättmonterat alternativ till traditionella tegelpannor. Med stora valmöjligheter när det kommer till färgval och funktion kan ett köp av plåttak ses som dels en god investering men även en estetiskt uppdatering av fastigheten. Vi på MeraTak levererar plåttak som har den klassiska elegansen av ett äldre plåttak samtidigt som det ger ett slitstarkt resultat.

När du ska beräkna vad ditt tak kommer att kosta kan du enkelt göra detta här på vår webbplats. Du fyller enkelt i hur stort ditt tak är, efter detta får du sedan listat vilka olika takplåtar som finns valbara för just ditt tak. Här kan du sedan välja kulör, profil och önskad tjocklek på ditt plåttak. Vad som händer sedan är att du får ett totalpris för ditt nya tak.

Med hjälp av vår enkla prisberäknare kan du enkelt och tryggt ta reda på vad ditt framtida tak kommer att kosta. Allt du behöver veta är hur högt och långt ditt tak behöver vara – så sköter vi resten.

Vi tillhandahåller även Pannplåt

Pannplåten som taktyp är unik, den har ett unikt utseende och det är ingen tillfällighet att den blivit en favorit hos många arkitekter. Den är lika klädsam på kulturhistoriska byggnader som på mer moderna byggnationer. Våra takpannor tillverkas i lackerad stålplåt och vi använder oss av Nordic och Mica färgsystem för högsta hållbarhet.

TRP Plåt - klassikt och enkelt

Korrugerad plåt, även kallad TRP-plåt är ett lätt och effektivt material som finns för både tak och väggar. Den veckade ytan skapar naturliga luftfickor bakom materialet, vilket hjälper till att ge en bättre isolering och materialets form ger även en högre hållfasthet än en slät plåt av samma tjocklek.

TRP plåt har funnits i olika format ända sedan 1800-talet, så det är ett välbeprövat material. Våra moderna varianter har förstås en högre plåtkvalitet och bättre ytbehandling än äldre sorter.

 

Tillbehör till plåttak

Vi på MeraTak erbjuder flera tillbehör till våra plåttak. Tillbehör vi erbjuder är bland annat:

 • Hängrännor och stuprör – Ett effektivt, hållbart och bra system för takavattning är viktigt för att du ska undvika fukt- och vattenskador på fastigheten. Vi på MeraTak har sedan länge haft ett nära samarbete med Wijo som är specialister på området och tillverkar hållbara hängrännor och stuprör för alla typer av fastigheter. Alla Wijos produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige med ett nordiskt klimat i åtanke.
 • Fästdon – Sedan länge har vi samarbetat med tillverkaren Aston för flertalet av våra fästprodukter.
 • Beslagning – Beslagen vi på MeraTak levererar kommer i längder om 2 meter och med samma färgbeläggningssystem som vald takprodukt. Då alla kunders behov ser olika ut så skräddarsyr och kundanpassar vi en stor del av vår produktion efter vad du behöver.
 • Formatplåt – Vår formatplåt är tillverkad i samma material som våra takprodukter. Det betyder att de kan användas till att tillverka beslag som matchar taket. Vår formatplåt kan beställas styckesvis i ark och är tillgängliga i samtliga kulörer och färgsystem som våra takprodukter.
 • Ljusgenomsläpp – Vårt standard ljusgenomsläpp Hallux 375gr/m2, en glasfiberarmerad platta med foliebeläggning på båda sidor. Viktigt att tänka på dock är att ljusgenomsläppet är begränsat.
 • Taksäkerhet – Taksäkerheten är en viktig aspekt av taket och takköpet. Både för dem som ska röra sig på taket men även för dem som befinner sig under taket. För att hålla en hög säkerhet finns det olika typer av produkter för detta och som kan hjälpa till med att underlätta vid arbete upp på taket, samt som förhindrar att till exempel snö rasar ner på gående.
 • Takhuvar – Vi på MeraTak erbjuder en rad olika takhuvar för alla våra tak – alla för olika ändamål. Isolerad takhuv för frånluftsventilation, sanitärventilation samt ventilation av köksfläkt för privatbostäder.
köpa plåttak

Om oss på Meratak

Mera Tak tillverkar tak av högsta kvalitet för de flesta typer av byggnader. Vi vänder oss till hela marknaden, från privat- och villakunder till företag och industrier.

Sedan 80-talet har vi hållit till i Anderslöv där vi också har haft vår produktion. Genom åren har vi samlat på oss en mängd erfarenheter och kunskaper om tak. För oss står alltid kunden i fokus och vi försöker alltid att vara till så stor hjälp som möjligt i planeringen av våra kunders nya tak med personlig och kvalitativ service.

Tidigt under MeraTaks historia lanserade vi Anna Panna ™ och andra metallformade tak till den Europeiska och Ryska marknaden. Exportandelen av vår verksamhet är fortsatt hög och idag är vi verksamma i ett tiotal länder.

Då branschen är ständigt föränderlig och materialval med mera är i ständig utveckling strävar vi på MeraTak att alltid gå i bräschen för vad vi tillverkar – riktigt bra tak. Våra produkter är associerade med hög kvalitet, en stark miljöprofil och priseffektivitet.

Mer än bara tak

Utöver våra takprodukter erbjuder vi även vägg- och fasadplåt. Med många års erfarenhet av att tillverka fasadplåt kan vi erbjuda våra kunder hållbara produkter som håller i längden. Vår fasadplåt är av samma höga och slitstarka kvalitet som våra populära plåttak. Att använda sig av fasadplåt som beklädnad för din fasad är ett pris- och kostnadseffektivt sätt att öka de flesta byggnaders livslängd.

Vi på MeraTak erbjuder en rad olika trapetsprofiler att välja bland och vår fasadplåt används till allt från att klä in gavelspetsar till lagerlokaler och ekonomibyggnader.

Att välja att klä sin fasad med fasadplåt har sina fördelar, det är dels ett, som tidigare nämnt, ekonomiskt alternativ till andra typer av fasadytor. Det är även väldigt lätt att montera, vilket medför att det är väldigt enkelt att reparera och byta plåtstycken med som blivit utsatt för eventuellt slitage.

Vår fasadplåt är otroligt lättskött. Den metalliska ytan är lätt att rengöra och kräver ingen speciell uppmärksamhet utöver generell rengöring för att hålla fasaden ren.

Fasadplåten är mycket slitstark och därför är den ett lättskött alternativ till många andra typer av fasadbeklädnader. Utöver väggplåt erbjuder vi även portplåt, med vår portplåt får du enkelt ett mer markerat utseende på alla typer av portar. Panelernas behändiga format medför att de enkelt kan hanteras och smidigare monteras. Lackering av produkterna sker hos stålverken i moderna processmaskiner.

Våra olika varianter

Vi på MeraTak erbjuder en rad olika fasadplåt. De fasadplåts-profiler vi erbjuder är:

 • Väggplåt MVP 21
 • Väggplåt MVP 30
 • Väggplåt MVP 30V
 • Väggplåt MVP 35-207
 • Väggplåt MVP 35-207R
 • Väggplåt MVP 46

Utöver väggplåt erbjuder vi även portplåt, med vår portplåt får du enkelt ett mer markerat utseende på alla typer av portar. Panelernas behändiga format medför att de enkelt kan hanteras och smidigare monteras.

Våra olika portplåtar:

 • Portplåt MPP1 – Med sin spetsform får denna portplåten ett välbekant och uppskattat utseende.
 • Portplåt MPP2 – En smalare portplåt med samma önskvärda egenskaper som MPP1:an.
 • Portplåt MPP3 – Bredare räffling för en mer tydlig profil. Passar de flesta portar.
 • Portplåt MPP4 – En portplåt med smalare räffling.

Gratis offert för trygghetens skull

Som tidigare nämnt så är vi på MeraTak noggranna med vår kundnöjdhet och för oss står alltid du som kund i centrum för vår verksamhet. Att köpa ett nytt tak är ett stort köp och vi förstår värdet av att kunna få en så korrekt prisbild av slutsumman som möjligt. Därför försöker vi alltid att kunna tillhandahålla kostnadsfria priskalkyler till våra kunder.

Detta gör vi dels via vår digitala kostnadsberäkning som du hittar på vår hemsida, men också via direkt kontakt. Du ska kunna känna dig trygg med oss på MeraTak och därför försöker vi garantera en takupplevelse utan icke önskvärda överraskningar åt alla våra kunder.

Kontakta oss redan idag

Letar du efter ett prisvärt, lättmonterat och högkvalitativt alternativ när du ska lägga om ditt tak, kontakta då oss på MeraTak. Vi hjälper dig att planera och förverkliga ditt nya tak och för oss står alltid kunden i centrum. Med hög kompetens, god service och produkter tillverkade med mycket stor omsorg ser vi till att – och fortsätter att – leverera goda resultat till nöjda kunder.

takplåt pannplåt

För offert, pris, teknisk support eller andra funderingar.

(Personuppgifter lagras enligt Behandling av personuppgifter)

Nyfiken på priser? Räkna på ditt tak

Här kan du själv räkna på detta genom att välja bland våra produkter och tillval.