PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

Takavvattning - Hängränna och stuprör

En effektiv och bra takavvattning är viktig för att undvika vatten- och fuktskador på fastigheten. MeraTak samarbetar med Wijo som är specialister på området. De har utvecklat ett högkvalitativt och genomtänkt sortiment av stuprör och hängrännor med alla tillbehör och detaljer som behövs.

Wijo takavvattningssystem är utvecklat och producerat i Sverige för att motstå vårt tuffa nordiska klimat.

Vi lagerhåller fullsortiment av 125/90 mm i kulör svart, vit, silver och mörk silver samt kompletteringslager av röd, brun, grå och aluminiumzink.

Till de större byggnaderna lagerhåller vi fullsortiment av 150/100 mm svart samt kompletteringslager av vit och grå.

Längder på långgods:
Hängränna 125 mm3 och 5 m
Stuprör 90 mm3 och 5 m
Hängränna 150 mm6 m
Stuprör 100 mm6 m

Teknisk spec

Delarna i systemet är framtagna i samarbete med professionella plåtslagare. Därför kan du vara säker på att produkterna motsvarar högt ställda krav på kvalitet och livslängd.

Wijo takavvattningssystem tillverkas av varmförzinkad stålplåt som beläggs med ett ytskikt av high-built polyester - Prelaq Nova från SSAB. Beläggningen är mycket tålig och bleknar inte av vind och solsken. Produkterna bevarar sin glans och kulör under hela sin livstid. High-built polyester är helt fri från PVC.

Vid återvinning hos SSAB avges enbart vatten och koldioxid vilket inte skadar miljön. Alla delar i systemet är utvecklade enligt svensk standard och uppfyller de högsta klasserna för SS-EN612 och SS-EN1462 mer än väl. Det innebär att vi inte kompromissar med kvaliteten på någon punkt. 

Produkterna ska inte användas i kombination med koppar eller tryckimpregneratvirke, vidare ska aluminiumzinkprodukterna ej heller användas i kombination med blybeslagning eller torvtak.

Hängrännor skyddar grund och fasad

Ett av de främsta skälen till att investera i hängrännor och stuprör av god kvalitet är att de hjälper till att skydda huset mot väta. Hus som saknar ordentlig takavvattning kan drabbas snabbt av problem med fukt som tränger in genom fasaden och även problem med grunden om vattnet inte leds bort på ett tillfredsställande sätt.

Har ditt hus gamla och slitna hängrännor och stuprör så kan det vara värt att göra en översyn. Börjar de läcka kan de orsaka renoveringskostnader som vida överstiger investeringen i nya.

Våra takavvattningssystem håller mycket hög kvalitet och är tillverkade av material som är anpassade och testade för svenskt klimat. De tål både att det fryser på rejält på vintern och varma sommardagar. 

Bättre trivsel även inomhus

Hängrännor gör det faktiskt trevligare att vistas inomhus också. Det är härligt att kunna öppna upp fönstren även när det regnar. Utan hängrännor på taket riskerar vattnet att ta sig in genom öppna fönster. Med ordentlig takavvattning kan du lätt njuta av den friska luft som bildas vid ett regn.

Kontakta oss idag för att få mer information om våra produkter!

 

Nyfiken på priser? Räkna på ditt tak

Här kan du själv räkna på detta genom att välja bland våra produkter och tillval.