PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

Takavvattning - Hängränna och stuprör

En effektiv och bra takavvattning är viktig för att undvika vatten- och fuktskador på fastigheten. MeraTak samarbetar med Wijo som är specialister på området.

De har utvecklat ett högkvalitativt och genomtänkt sortiment av stuprör och hängrännor med alla tillbehör och detaljer som behövs.

Wijo takavvattningssystem är utvecklat och producerat i Sverige för att motstå vårt tuffa nordiska klimat.

Vi lagerhåller fullsortiment av 125/90 mm i kulör svart, vit, silver och mörk silver samt kompletteringslager av röd, brun, grå och aluminiumzink.

Till de större byggnaderna lagerhåller vi fullsortiment av 150/100 mm svart samt kompletteringslager av vit och grå.

Längder på långgods:

Hängränna 125 mm         3 och 5 m

Stuprör 90 mm                3 och 5 m

Hängränna 150 mm         6 m

Stuprör 100 mm              6 m

 

 

Räkna på ditt tak

Läs mer

Delarna i systemet är framtagna i samarbete med professionella plåtslagare. Därför kan du vara säker på att produkterna motsvarar högt ställda krav på kvalitet och livslängd.

Wijo takavvattningssystem tillverkas av varmförzinkad stålplåt som beläggs med ett ytskikt av high-built polyester - Prelaq Nova från SSAB. Beläggningen är mycket tålig och bleknar inte av vind och solsken. Produkterna bevarar sin glans och kulör under hela sin livstid. High-built polyester är helt fri från PVC.

Vid återvinning hos SSAB avges enbart vatten och koldioxid vilket inte skadar miljön. Alla delar i systemet är utvecklade enligt svensk standard och uppfyller de högsta klasserna för SS-EN612 och SS-EN1462 mer än väl. Det innebär att vi inte kompromissar med kvaliteten på någon punkt. 

Produkterna ska inte användas i kombination med koppar eller tryckimpregneratvirke, vidare ska aluminiumzinkprodukterna ej heller användas i kombination med blybeslagning eller torvtak.