PLÅTTAK MADE IN ANDERSLÖV

Estelle falstak

Estelle falsat plåttak

Estelle falstak är ett av våra mest populära plåttak. Förebilden är de handgjorda vackra taken av falsad plåt som pryder många slott och herresäten landet över.

Historiskt sett har detta varit en exklusiv taktyp som kräver skickligt hantverkskunnande och därmed också kostar en hel del. Men med Estelle falsade tak kommer man väldigt nära förebilden, men till ett mycket rimligare pris. Man får även mindre buett effekt, än de handgjorda falstaken.

Falsad plåt i modernt format

Men det finns fler fördelar. Först av allt så är Estelle falstak tillverkat av ett starkare konstruktionsstål, vilket ger ett motståndskraftigare tak som även kan monteras på reglar. Det har ett smart klicklås, dolda försänkta skruvhål och omvikt framkant, vilket ger en väldigt enkel och elegant anslutning till fotplåten. Baksidan kan beläggas med Soundproof, en kraftig ljudabsorbent, som dämpar ljudet av regn och hagel.

Med sin elegans och sina smarta genomtänkta detaljer är Estelle falstak ett modernt och bra alternativ vid både nybyggnation och renovering.

Falsat plåttak som passar de flesta byggnader

Estelle falstak kan användas på de flesta byggnader ner till en taklutning av 8 grader och vid ett takfall upp till 8 meter. För närvarande finns det två tillgängliga alternativ till ytbeläggning – Estelle GreenCoat MICA eller Estelle GreenCoat PRO.

Kort sagt så är Estelle ett utmärkt val för både historiska och moderna byggnader. Ett snyggt och hållbart tak som är väl anpassat till våra tuffa, nordiska klimatförhållanden.

 

Teknisk spec

Tjocklek: 0.6 mm

Täckbredd: 480 +/- 3 mm

Profilhöjd: 32 mm

Minsta takfall: 8° (1:7)

Längder: 1.2–8 m

Kondensskydd: ja/nej

Kulörer

SSAB GC MICA BT
0.6
SSAB GC Pro BT
0.6

VI HJÄLPER ER ATT VÄLJA RÄTT TAK

Att bestämma sig för ett nytt tak är en lång process och naturligtvis vill man kunna se produkterna på ett bra sätt och jämföra olika taktyper,kulörer, färgsystem och viktiga detaljer.

I vår utställning har vi byggt upp visningshus med de populäraste taken. Här kan ni i lugn och ro utvärdera och komma överens om vilket tak som ni tycker passar er bäst.

Matcha gärna taket med vattenavrinning i en snygg kombination. Vi har flera färger att välja mellan för både hängrännor och stuprör.

Vi erbjuder personlig service, bra priser och kvalificerad rådgivning. 

Välkomna till oss på MeraTak.

Användningsområde, funktioner och utseende

Det finns många olika typer av plåttak och vissa skiljer sig markant från varandra när det kommer till användningsområde och framför allt när det kommer till utseende. Vi på MeraTak erbjuder en rad olika lösningar och produkter när det kommer till plåttak, så tveka att inte att höra av dig till oss om du har frågor och/eller behöver rådgivning gällande vilket plåttak som är bäst för just dina behov och din fastighet.

Våra klicktak -  Estelle falstak

Klicktak är en taktyp som med hjälp av ett klicksystem döljer skruvarna där man fäster skruven genom att klicka på nästa plåt över. Resultatet blir då ett slätt tak utan synliga skruvar.

Vi på MeraTak erbjuder marknadsledande produkter för klicktak och alla produkter i vårt sortiment är tillverkade i Sverige. Med uppsyn över hela produktionen kan vi säkerställa hög kvalitet och lång hållbarhet på samtliga av våra produkter.

Nyfiken på priser? Räkna på ditt tak

Här kan du själv räkna på detta genom att välja bland våra produkter och tillval.